He said - she said

He said - she said

Első nap - Anna verzió

2015. február 24. - AnnaDani

A várakozásoknak megfelelően a bőröndöket valamikor éjjel 1 óra felé cipzároztuk be, de azért annyira nem, hogy két és fél óra múlva, az induláskor, még ne tudjunk beléjük gyömöszölni ezt-azt.   
A szinte alig ellenkező cicákat még jól megszeretgettük, aztán nekivágtunk az éjszakának. Nem sokkal később én a duty free shop-ban kirobbanó örömmel megvásárolt peanut butter cups-tól és a nyugi bogyóktól mámorosan el is aludtam, így a repülőtérről szokás szerint teleportáltam, és legközelebb már Barcelonában nyitottam ki a szemem. Egy dupla kávé után pedig már összetett mondatok megfogalmazására is képes voltam.


A szálláshelyünkre kisebb viszontagságok után elég gyorsan eljutottunk, ebben segítségünkre volt egy mobiltelefon bolt tulajdonosa, aki a telefonjával valameddig elnavigált minket, ahol pedig a szárnyai alá vett minket egy helyi színész, aki a két kutyáját és minket egészen a szálláshelyünkig sétáltatott.

utca_kisebb.jpg

 

A házigazdáink és a rajtunk kívül még itt megszálló francia hölgy is nagyon barátságosak, ahogy egyébként mindenki más is, akivel ma találkoztunk, a kisboltosoktól a lakáskiadókig. Az egyetlen fájdalmam, hogy akármikor spanyolul próbálok kommunikálni, angolul beszélnek vissza nekem ezek a szemtelen katalánok.
Nagyon kedves környéken lakunk, az utcában a narancsfák szépen megférnek a graffitik mellett, úgyhogy mindenki boldog. Dani már magyar graffitisek alkotásait is felfedezte, úgyhogy mindketten otthon érezzük magunkat.

magyar_graffiti.jpg
Miután elhelyezkedtünk, kezdődhetett a lakásnézés. Szerencsére az utolsó pillanatban megtaláltam otthon az útlevelemet, így sikerült spanyol telefonszámot szereznem, mert ahhoz bizony a személyi nem elég. Ezután már csak a Whatssap-ot kellett beizzítani, merthogy itt az a kommunikáció elsődleges csatornája. Így az embereknek nincs a fülükhöz tapadva a telefon, viszont a lába elé sem néz senki.

whatssup_2.jpg
Az első és eddig kedvenc lakás, amit meglátogattunk, egy nagyon helyes környéken van, kicsit messze a belvárostól, cserében csendes, a szomszédok papagájait kivéve. Egy nagyon kedves perui lány fogadott minket, sőt, meg is vendégelt, ami számomra teljesen lenyűgöző volt.

estebe_d.jpg

Összességében mindenhol kivételes vendégszeretetet tapasztaltunk, ami a napsütéssel, a tengerrel, a város szépségével és az ibériai sonkával együtt egy tökéletes várost eredményez :)


hu_s.jpg

 


 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://annadani.blog.hu/api/trackback/id/tr257212707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása