He said - she said

He said - she said

3. nap - Dani verzió

2015. február 26. - AnnaDani

Prológus.

Sokan ismerik azt a kifejezést hogy csak azt hidd el amit látsz ne azt amit hallasz. Jelen esetben még ezt se kellett volna ugyanis az alkotó akár meg is vezetheti a műértő közönséget. Ezt teheti direkt önös érdekből a tények elferdítésével vagy például előre be nem tervezett események miatt amik a mű elkészülte után történnek meg.
Lásd tegnapi bejegyzésem amit úgy zártam hogy „aludni tértek” és igenis én úgy terveztem hogy ez fog következni de az élet (értsd: Babakusz) közbeszólt ezért a 3. nap eseményei a 2. nap végénél folytatódnak.
homero.jpg
Bevezetés.

Az alvás mámorító közelsége szinte megrészegítette és a pihenés pihe-puha felhője már halvány ködfátyollal burkolta elméjét, szemei lassan lecsukódtak de nem, nem szabad még aludni mert menni kell. Last minute változás a tervben, a Vis Major definíciója.
Az öltözködés után a kellemes meleg otthon elhagyása és lecserélése a hideg és szeles barcelóniai utcák meghódítására nem épp leányálom, s ő se nem aludt se nem volt leány.
Párjával egy kis kiruccanásra mentek a Las Ramblason át a kikötőig helyi seftesek hadán keresztül akiknek feltett szándékuk volt hogy beinvitálják őket egy night-clubba vagy épp ki tudja honnan szerzett sört, füvet vagy egyebet adjanak el nekik. Mondanom sem kell hogy persze nem jártak sikerrel egyik hadművelettel sem.

seftelok.jpg
A fiú morgása ellenben az esti város fényei láttán kámforrá váltak és helyét átvette a turista-üzemmódnak nevezett állapot amikor a megtett távolság és az ellőtt képek száma fordítottan arányos.

estezold.jpg
Ez a túra viszont nem tartott sokáig a korábban említett szél és hideg miatt és az utolsó metróval szépen haza is robogtak hogy mostmár tényleg jól kialudhassák magukat.

Tárgyalás.

A várva várt 3. nap szokásos módon későn indult, ebéd körül sikerült először táplálékhoz juttatni a szervezetüket mégpedig churros formájában ami nem más mint kisütött fánk-tészta, alakja hosszúkás és elfogyasztása csokoládéval ajánlott. Utána egy kávé elfogyasztása csak akkor javasolt ha nem szúrja a szemed :)

kaveszem.jpg


A mai napi terv még az ügyintézés jegyében indult, egy évekkel ezelőtt elveszített okmány miatt keresték fel a közeli rendőrörsöt de a spanyol ügyintézés valószínűleg tanult a magyar rendszertől mert természetesen azt ott nem lehet így elintézni hanem menj el B-be majd fizess be pénzt aztán kérj időpontot és gyere vissza a kiindulópontra.
Így a kétfős kiscsapat elment B-be ahol kiderült hogy további lépések nem szükségesek és rögtön mehettek volna vissza A-ba de mivel itt is csak korlátozott ideig működik az ügyintézés így erre majd visszatérünk holnap.
Viszont ha már nem volt mit tenni gondolták megnézik azt amit az éjjel igyekeztek szemügyre venni csak most nappali fénynél így újra a Las Ramblason kötöttek ki ahol a sefteseket felváltották a hömpölygő turistahordák, a sötétet a ragyogó napsütés, a szelet a … na azt konkrétan nem váltotta fel semmi az ugyanúgy fújt továbbra is.
Több nevezetes épületet és szobrot is sikerült lencsevégre kapniuk, barátkoztak a helyi állatvilággal és a téli ruházat megrökönyödésére még a tengerpartra is kiültek kicsit.

ubi.jpg

ubi_museum.jpg

ubi_sarkanyos.jpg

ubi_szobor.jpg

ubi_us.jpg

ubi_w.jpg

ubi_cica.jpg

ubi_city.jpg

ubi_hajo.jpg

ubi_kolumbusz.jpg


Befejezés.

It was a good day. :)
ubi_long.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://annadani.blog.hu/api/trackback/id/tr187220895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása